Care sunt cele mai bune anvelope pentru iarna? Cele inguste sau cele late?

Odata ce apar primii fulgi de nea apar si primele probleme legate de carosabil si de trafic in general. Si probabil ca una dintre cele mai frecvente intrebari este cea legata de anvelopele masinii tale. Desi foarte multi conducatori auto stiu foarte bine care sunt obligatiile pe timp de iarna, o buna parte dintre acestia tind sa le amane pana in ultimul moment.
Bineinteles ca si aici pot interveni o multime de alti factori, dar unul dintre cei mai cunoscuti este cel legat de costurile anvelopelor de iarna. Si daca de obicei ai asteptari mari de la masina ta, cu siguranta ca nu vei lua in seama pretul anvelopelor si iti vei achizitiona anvelope de o calitate superioara, dar care au un pret mult mai ridicat fata de anvelopele second hand.
Cu toate astea sunt suficiente persoane care nu isi permit acest lux, avand in vedere pretul acestor anvelope de calitate superioara, dar se gandesc sa adopte metode precum:
sa foloseasca anvelopele de iarna din sezonul trecut, fara sa mai ia in calcul achizitionarea de noi anvelope;
se indreapta, asa cum am spus si mai devreme, catre acele anvelope pe care le gasesc la dezmembrari;
sau exista si varianta trei (desi foarte rara), cand anumite persoane nu isi achizitioneaza anvelopele pentru iarna, dar nici nu scot din garaj masina;
Si chiar daca se spune ca anvelopele noi pentru sezonul de iarna fac diferenta, ei bine nici cele de la second hand nu sunt de lasat. Prin urmare, fiecare dintre proprietarii de autoturisme isi vor alege anvelopele in functie de bugetul pe care il au la dispozitie, de necesitatile pe care le au autoturismul lor, dar si in functie de eficienta pe care o au respectivele anvelope.
De ce este importanta latimea anvelopelor?
Desi pare un lucru destul de greu de imaginat sunt persoane care isi aleg anvelopele de iarna in functie de latimea acestora. Spre exemplu daca abia a inceput sa ninga si stratul de zapada nu este unul foarte mare atunci poti sa alegi acele anvelope care sunt mai inguste.
Dar daca ninge de cateva zile bune, iar stratul de zapada atinge cativa centimetri buni, atunci ar fi mult mai bine sa alegeti acele anvelope care sunt mult mai late. Iar daca va intrebati de ce, raspunsul este unul cat se poate de simplu – anvelopele mai late pot prezenta o anduranta si o stabilitate mult mai mare pe suprafata carosabilului, indiferent daca acesta este acoperit de zapada sau de un strat gros de gheata.
Asadar daca ai avut si tu parte de astfel de nelamuriri, cu siguranta ai gasit rezolvarea intr-un timp cat mai scurt si probabil ca te-ai decis ce tip de anvelope sa iti achizitionezi. Cu toate astea nu trebuie sa uitati ca o anvelopa noua si suficient de lata te va ajuta sa depasesti anumite situatii critice, de ce nu chiar si accidente. Insa nu trebuie sa uitati si sa va raportati intotdeauna la veniturile pe care le aveti, astfel deciziile vor fi mult mai usor de luat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *