Greselile pe care le facem zi de zi in trafic si care aduc pagube insemnate ale masinii

Cam cati dintre voi ar recunoaste ca au condus asa cum trebuie si cum scrie in carte? Probabil ca prea putini dintre voi sunt cei care respecta intrutotul stilul de condus perfectionat in scoala de soferi. Cu toate astea desi multi stiu ca nu conduc exact asa cum ar trebui nici nu par a schimba ceva.
Si probabil ca nici macar nu isi pot da seama ca acest stil de a conduce le va defecta diferite piese de la masina. Cu siguranta vor spune ca nu este deloc usor sa traiesti intr-un oras foarte aglomerat unde faci cateva zeci de minute bune pentru a-l putea traversa.
Si cu toate astea, aceasta nu este o scuza care sa va scape de cheltuielile aferente, atunci cand veti realiza ca este necesar sa schimbati anumite piese ale masini pentru a putea circula cu ea fara sa aveti parte de probleme in trafic. De asemenea sunt foarte multe lucruri si aspecte de care o parte dintre voi tin cont, dar acestea nu sunt suficiente pentru a putea evita eventuale reparatii ale automobilului vostru.
Asa cum am spus si mai devreme tine foarte mult de cum va comportati voi in trafic si ce atitudine aveti in momentul in care va aflati in situatii critice. Si pornind de la aceste doua aspecte ar trebui sa stiti, ca o parte din ceea ce faceti la volan se reflecta in reparatiile masinii voastre.
O buna parte dintre greselile pe care le veti tot face in timp ce conduceti sunt reprezentate si de urmatoarele actiuni si sisteme pe care le folositi:
franare brusca si agresiva;
deschiderea geamurilor;
sistemul de aer conditionat;
apasarea ambreajului atunci cand nu este cazul;
frana de mana trasa in anumite conditii;
Este imposibil sa nu fii facut si tu macar una dintre aceste greseli involuntar. Una peste alta nimeni nu este perfect si suntem predispusi la diferite greseli, dar avand in vedere ca vei ajunge cu masina intr-un service, iar preturile reparatiilor nu sunt foarte mici ar trebui sa te gandesti mult mai mult inainte sa actionezi.
Si poate ca multi dintre voi vor da vina pe faptul ca majoritatea soferilor din ziua de astazi conduc agresiv, iar voi nu prea aveti ce face si trebuie sa le urmati stilul pentru a nu fi claxonati sau mai rau decat atat jigniti in trafic.
Ce ai putea evita daca vei conduce corespunzator?
Cei mai multi dintre voi vor spune ca pot evita fara probleme accidentele si micile tamponari, dar in realitate daca respectati normele de condus nu veti mai avea parte de:
reparatii frecvente pentru automobilul vostru;
achizitionarea de piese noi sau second hand pentru a le schimba pe cele defecte ale masinii voastre;
nu veti mai pierde timp pe drumurile pe care le veti face in parcurile de dezmembrari, si nu numai, in cautarea pieselor de care aveti nevoie.
Si toate aceste elemente enumerate mai sus nu fac nimic altceva decat sa va reaminteasca cum trebuie sa conduceti corect, mai ales in acele momente cand nu aveti de gand sa respectati normele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *