Ce ar trebui sa verifici la masina ta inainte sa ajungi la Inspectia Tehnica Periodica?

Cu cat ne gandim ce trebuie sa facem atunci cand se apropie vreo Inspectie Tehnica, cu atat mai mult o parte din voi vor intra in panica si nu vor stii exact ceea ce trebuie sa verifice pentru a nu avea parte de probleme la acea inspectie. Astfel spus pentru a scapa de griji si de emotiile de la acea inspectie trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante, pe care sa le verificati voi inainte de sa ajungeti sa faceti ITP-ul masinii.
Cu toate ca sunt persoane care vor spune ca nu au nevoie sa verifice aspectele elementare de functionare a masinii, inainte sa ajunga la ITP, ar trebui sa stiti ca astfel de controale regulate vin tot in ajutorul vostru. Si asta pentru ca veti stii exact ce piesa s-a defectat si pe care trebuie sa o inlocuiti.
Bineinteles aceste verificari au si partea lor de costuri, pentru ca asa cum v-ati dat seama, daca sunt piese pe care trebuie sa le inlocuiti, mai intai de toate trebuie sa achizitionati aceste piese. Dar inainte sa vorbim de cheltuieli si costuri, mai bine ar fi sa trecem in revista elementele, pe care trebuie sa le verificam.
Ce trebuie sa verificam la masina noastra inainte de a ajunge la inspectie?
Chiar daca vi se pare ireal anumite lucruri nu se vor schimba niciodata. Iar voi va trebui sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
discurile si placutele de frana;
furtunele si conductele de cauciuc ale franelor;
tot ce tine de directie;
tot ceea ce tine de sistemul de iluminat, de faruri, de becuri;
eventualele erori din bord;
seria motorului;
bujiile si parbrizul;
anvelopele;
dar si caroseria ce poate avea urme de rugina;
Indiferent de problemele pe care le vei depista la masina ta trebuie sa stii ca vei avea nevoie de anumite sume de bani pe care trebuie sa le investesti pentru reparatiile masinii. Ideal ar fi sa va cautati si sa incercati sa cumparati doar piese noi. Dar daca nu va permiteti toate acele sume pe care trebuie sa le dati pe piese, mai aveti la indemana si o alta varianta.
Daca nu vorbim de acele piese consumabile ale masine, atunci puteti cumpara piesele de care aveti nevoie din parcurile de dezmembrari. Aici veti avea parte de preturi mult mai bune decat in showroom sau in diferite magazine de specialitate si chiar daca piesele au o anumita uzura, acestea sunt inca functionale.
De aceea numarul persoanelor care folosesc astfel de piese este in crestere si se pare ca indiferent de cat de des ajung la dezmembrari, tot de aici isi achizitioneaza piesele. Nu-i de mirare ca parcurile de dezmembrari sunt in topul preferintelor celor mai multe persoane ce detin un automobil, iar asta este lesne de inteles. In alta ordine de idei fiecare isi face propriile planuri si calcule, insa cu privire la acea inspectie nu trebuie sa va ingrijorati, ci doar sa schimbati toate acele piese ce necesita o inlocuire.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *