Cum iti pregatesti masina pentru sezonul de iarna?

Nu mai este cazul sa spunem ca in sezonul rece trebuie sa ai grija de automobilul tau. Si bineinteles fiecare intelege in propriul sau stil si exact asa cum poate percepe grija pentru masina sa. Cu toate astea sunt cateva chestiuni de care trebuie sa tii cont ori de cate ori se apropie sezonul rece, sezonul de iarna. Iar printre aspectele ce nu ar trebui sa le neglijati sub nici o forma sunt si urmatoarele:
verificarea lichidelor, pe care probabil ati neglijat sa le verificati in sezonul de vara;
puteti avea in vedere schimbarea filtrelor daca este necesara;
acordati atentie sporita asupra sistemului de franare;
verificati-va luminile pentru a va asigura ca acestea functioneaza intr-un mod optim;
un alt lucru banal pe care oamenii uita sa-l verifice este functionarea corespunzatoare a stergatoarelor;
nu uitati sa umpleti rezervorul lichidului de parbriz cu acel lichid special pentru temperaturile scazute;
Fireste ca puteti incepe cu aceste mici aspecte si puteti continua cu etape, ce au neoie de o atentie mult mai mare din partea voastra si bineintele sustinerea financiara a acestora este mult mai ridicata.
Prin urmare daca iti aloci timp suficient pentru dotarea si echiparea autoturismului tau, iarna nu te va lua prin surprindere, ba mai mult decat atat nici costurile nu vor fi exorbitante.
Ce alte aspecte trebuie sa mai iei in calcul pentru echiparea autoturismului tau?
Daca avem in vedere ca pe timp de iarna temperaturile sunt mult mai scazute, iar deplasarea autovehiculelor se va face in cu totul si cu totul alte conditii trebuie sa avem in vedere si urmatoarele aspecte importante:
verificarea anvelopelor;
protejarea masinii pe interior;
verificarea sistemului de incalzire/racire;
echipati-va masina corespunzator pentru conditiile aprige din sezonul rece;
Chiar daca toate aceste lucruri va sunt biene cunoscute uneori aveti tentatia sa uitati de ele sau sa nu le dati o importanta foarte mare. Cum in mare parte cei mai multi dintre voi se ingrijesc intai si intai de achizitionarea anvelopelor de iarna (si asta pentru ca majoritatea se tem de amenzile costisitoare si nu iau in calcul eventulele accidente ce se pot petrece in lipsa anvelopelor de iarna) uita ca mai au nevoie si de lucruri simple sau de verificarea unora pentru a le putea imbunatati sau pentru a le inlocui.
Asa cum am spus si mai devreme nu doar anvelopele sunt necesare si importante, mai sunt si lucruri marute pe care nu le iei in seama, dar care iti pot fi de folos daca le ai la indemana. Totodata putem aminti si de urmatoarele lucruri atunci cand vreti sa va echipati automobilul de iarna:
o trusa de prim ajutor (pe aceasta ar trebui sa o aveti in permanenta in masina voastra sau cel putin asta ar fi cel mai bine);
pelerina impermeabila;
o patura;
batoane energizante;
o lanterna;
manusi;
racleta;
un cutit mic;
cabluri de pornire;
o lopetica;
un mic sac de nisip;
Chiar daca toate aceste lucruri va ocupa spatiu in portbagajul masinii trebuie sa va ganditi ca toate acestea va vor fi necesare in anumite situatii. Altfel spus tu ti-ai pregatit masina de iarna?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *