Care sunt cele mai cautate piese din parcurile de dezmembrari?

Desi pare un lucru destul de banal si obisnuit putem realiza un clasament al celor mai cautate piese din parcurile de dezmembrari. Si nu pentru ca acest lucru ar putea influenta cumparatorii, ci pentru ca majoritatea persoanelor ce au avut parte de tamponari sau mici accidente cu automobilul lor s-au indreptat doar catre anumite piese.
Mai exact piesele care sunt cele mai cautate corespund partii frontale a masinii. Cei mai multi dintre specialisti au afirmat ca majoritatea tamponarilor care se produc afecteaza mai mult partea frontala a masinilor. Asta insemnand ca cele mai cautate piese vor fi cele ce apartin partii frontale a automobilului vostru.
Care sunt piesele cel mai des inlocuite de proprietarii de automobile?
Astfel ca in urma celor relatate mai sus putem realiza urmatoarea lista:
piese din partea frontal a masinii;
cele mai uzate piese atat la interior cat si la exterior;
Daca ne raportam la cele doua categorii vom observa ca pentru partea frontala a masinii vom avea urmatoarele piese de inlocuit frecvent:
farurile;
proiectoarele de ceata;
grila fata;
barele (de fata si de spate);
radiatorul;
geamurile laterale;
Iar daca ne referim strict la acele piese de interior care se uzeaza foarte rapid ar trebui sa spunem ca vorbim despre urmatoarele piese:
macaralele de geam;
scaunul soferului;
cotiera;
Dupa cum puteti observa acestea sunt o buna parte dintre piesele pe care trebuie sa le schimbi foarte des. Si este lesne de inteles ca in cazul micilor accidente, de ce trebuie sa schimbi acele piese precum farurile sau barele de protectie.
Bineinteles ca sunt cazuri in care trebuie sa schimbi bara de fata sau cea de spate, doar pentru ca nu ai apreciat corect distanta fata de un anumit obiect din fata sau spatele masinii. In situatiile putin mai grave vei avea nevoie sa schimbi poate radiatorul sau poate geamurile laterale.
Un alt lucru interesant este legat de parbriz. Pe timp de iarna daca nu ii oferi protectia necesara, cand temperaturile sunt scazute s-ar putea ca intr-o zi sa te trezesti cu diferite fisuri in parbriz. Una peste alta nici piesele de interior nu sunt foarte rezistente.
In functie de cat de mult utilizezi masina s-ar putea ca intr-o scurta perioada de timp sa schimbi cotiera sau scaunul de la sofer. Ba se poate intampla sa fii nevoit sa inlocuiesti la fel de des macaralele pentru geamuri.
In alta ordine de idei nu trebuie neaparat sa treci pe la parcurile de dezmembrari, doar daca autoturismul tau are o anumita problema mai grava si necesita doar o anumita piesa, ba din contra. Poti sa ajungi in parcurile de dezmembrari si daca ai parte de probleme uzuale.
In cele din urma vei fi atras de piesele de la dezmembrari, intrucat aici vei putea gasi orice tip de piesa auto, indiferent de modelul sau marca masinii tale. Iar acesta nu este singurul lucru de care sunt atrasi cumparatorii, ci si de pretul pieselor pe care le gasesc in aceste parcuri de dezmembrari.
Cu cat oamenii se conving de beneficiile pe care le au daca vor achizitiona piesele necesare de la dezmembrari, cu atat cresc cerintele pe piata pentru anumite piese. Si asa cum am mai spus fiecare persoana se raporteaza la bugetul sau si isi alege piesele si locul de unde le vor achizitiona in functie de buget si de beneficiile pe care le pot avea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *