Este suficienta increderea in piesele second hand pentru a face astfel de achizitii?

Daca ai stat vreodata sa te gandesti la ce este bine si ce nu, probabil ca deja ai avut nenumarate framantari in ceea ce priveste achizitionarea pieselor auto second hand. Nu din pricina a ceea ce se spune despre ele ca sunt uzate, ci pentru ca o buna parte din cei care au nevoie de piese auto se feresc de ele. De ce? Cred ca raspunsul la aceasta intrebare reprezinta o provocare pentru fiecare persoane ce detine un automobil.
Unii ar spune ca nu ar avea parte de siguranta pe care ei si-I doresc daca isi vor achizitiona piesele din diverse parcuri de dezmembrari masini. Altii, mai rationali, ar spune ca lucrurile nu sunt chiar atat de negre precum s-ar crede, ci doar acele piese second hand au un pret mult mai accesibil pentru buzunarele tuturor.
Si pana la urma nimic nu ar mai conta, daca ne referim strict la bugetele pe care le au oamenii pentru a-si putea repara masinile. Cu siguranta parerile sunt imparite, mai ales daca luam in calcul elementele urmatoare:
nu sunt piese noi;
nu au o perioada foarte mare de garantie
nu au parte de o calitate superioara;
Asta daca ne referim strict la ceea ce nu pot avea parte piesele second hand, insa tot mai multe persoane se indreapta catre locul de unde pot achizitiona astfel de piese, intrucat nu toata lumea isi poate permite piese de o calitate superioara, pe care le gasesc de obicei in diferite showroom-uri. Cu cat preturile cresc, la modul general, cu atat mai mult piesele la mana a doua au parte de si mai multi cumparatori.
Si da, chiar poate fi pretul un factor important, care sa decida in parte hotararea diversilor cumparatori, insa tot aici trebuie sa mai amintim si de:
disponibilitatea pe piata;
diversitatea pieselor;
locurile de unde pot fi cumparate;
Cu toate ca pentru foarte multe persoane aceste elemente nu sunt foarte vizibile sa spunem ca in anumite momente ele isi fac simtita prezenta. Nu cred ca sunt persoane ce vor accepta sa isi tina masina blocata la service, doar pentru ca sunt nevoiti sa astepte gama de piese pentru care au fost nevoiti sa faca o precomanda.
Cu alte cuvinte, cei mai multi dintre noi isi vor asuma asa numitele riscuri si vor observa ca nimic rau nu se poate intampla daca isi vor cumpara si piese la mana a doua. E adevarat ca sunt anumite categorii de persoane ce si-au facut un obicei din a cumpara piesele pentru masina din parcurile de dezmembrari auto. Pentru acestia nu cred ca termenul de siguranta mai este pus la indoiala, ceea ce bineinteles rezulta nota de incredere, pe care acestia o acorda acestor piese.
Si numai daca ne referim strict la pret putem spune ca numai potrivit acestui aspect piesele second hand au ajuns in topul preferintelor tuturor, bineinteles cu foarte mici exceptii. Dar asta nu inseamna ca oamenii nu au incredere in ele sau ca se pot lasa pacaliti intr-un anumit fel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *