Cum poti fi sigur de garantia unor reparatii pentru masina ta?

Cateodata se intampla sa-ti duci masina la reparat de foarte multe ori si sa nu stii ce decizie vei lua asupra acestei situatii. Dar cu toate astea te gandesti ca toate investitiile tale nu au fost de ajuns sau poate ca nici piesele pe care tu ai fost nevoit sa le achizitionezi nu au fost senzationale. Cat despre reparatiile de la service sa spunem ca fiecare isi alege service-ul pe care il considera bun pentru masina lui. Sau se intampla ca de foarte multe ori sa mergi la un anumit service, deoarece tu cunosti acolo un anumit technician, o anumita persoana in care poti avea incredere. Dar nu despre service este vorba in acest articol sau cat de perfectionisti sunt cei ce la service, ci despre piesele pe care tu le achizitionezi pentru reparatiile masinii tale.
Spre deosebire de acele situatii in care te intrebai de fiecare data daca sa iti cumperi piesele de la showroom, de aceasta data te gandesti daca este bine sa iei piesele necesare dintr-un parc de dezmembrari masini, chiar daca de cele mai multe ori sunt piese second hand. Insa pentru piesele pe care le gasesti in parcurile de dezmembrari poti fi sigur ca vei avea parte si de o oarecare garantie.
Mai ales ca in ultima perioada aceste piese second hand au ajuns din ce in ce mai cautate si mai utilizate. Poate pentru ca acestea au parte si de cateva caracteristici pe care nu le poti intalni si la alt tip de piese sau alt tip de locuri de unde tu le cumperi. Iar printre aceste caracteristici putem sa amintim urmatoarele:
disponibilitatea pieselor second hand pe piata;
diversitatea acestor piese in parcurile de dezmembrari;
pretul mic pe care il au piesele la mana a doua;
Desi de foarte multe ori pretul acestora este unul foarte tentant multe persoane se gandesc daca aceste piese merita sa fie achizitionate sau nu. Iar o buna parte de indoiala este reprezentata de garantia si calitatea acestor piese. Chiar daca sunt constienti ca au un pret mult mai bun fata de acele piese din showroom, acestia se gandesc la faptul ca nu pot avea o calitate foarte buna. Insa avand in vedere cererea mare de pe piata nu putem spune ca acest lucru poate fi adevarat, chiar daca unii sunt mai rezervati.
Bineinteles putem spune ca pentru fiecare reparatie in parte trebuie avut in vedere si calitatea serviciilor oferite de service-ul care se ocupa de masina ta. Caci din pacate si de aici pot aparea probleme cu privire la aceste reparatii nenumarate pe care le ai s-au le-ai avut la un anumit moment.
Pe de alta parte cei care au un buget foarte mic nu vor da inapoi din a cumpara aceste piese la mana a doua din parcurile de dezmembrari. Si nu pentru ca au calitatea indoielnica, ci pentru ca sunt cele mai ieftine si pot fi gasite foarte usor, fara sa mai fii obligat sa faci o precomanda pentru a le obtine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *